Na 40 jaar naamloos te zijn geweest, heeft de groenstrook tussen het Zutphense Waterkwartier en de Zuidwijken eindelijk een naam: het Emerpark. De naam werd bedacht door Marian Schilder en door een jury gekozen uit 52 inzendingen. Het is de bedoeling dat de naam bij alle toegangen tot het park en ook in de communicatie wordt vermeld. Op 28 april werd met een feestelijke ceremonie een eerste paaltje met die naam onthuld bij de rotonde in de Laan naar Eme en de Emmerikseweg. De naam is tevens voorgedragen aan de Straatnamencommissie die inmiddels een positief advies aan het college heeft gegeven. Als ook zij hun akkoord geven wordt de naam officieel vastgelegd in het straatnamenregister en stadsplattegronden.

Grafisch ontwerper Theis-Jan Goudzwaard ontwierp er een passend logo bij met diverse kleuren groen die staan voor de gebruikers van het park: inwoners, mensen die werken in Zutphen en bezoekers. Wie goed kijkt ziet in de nerven van de bladeren de omtrekken van de drie kenmerkende torens van Zutphen terug. Het element water, wat eveneens prominent in het park aanwezig is, wordt verbeeld door gebruik van de kleur blauw.

De naam Emerpark verwijst naar de vroegere nederzetting Eme die iets verderop lag, namelijk bij de Ooijershoek. Het sluit aan bij andere namen in deze buurt, zoals de Laan naar Eme, de Emmersteeg, het Erve Eme (het middeleeuwse erf aan de Harenbergerweg) en de Emer Enk (de nieuwe naam voor het buitenterrein van De Kaardebol). De naam Emerpark past dus goed bij dit gebied. Het is bovendien een goed herkenbare naam die nog heel lang mee kan gaan. Met de nieuwe naam willen we het park herkenbaarder en toegankelijker maken voor de bewoners van Zutphen. Er is de laatste jaren flink in het park geĆÆnvesteerd en iedereen mag daarvan genieten.

Categorieƫn: Nieuws