Als nieuwe inwoonster van Zutphen heb ik inmiddels kontakten gelegd in Zutphen om dit labyrint ergens in de groene long van Zutphen een plek kan krijgen.

Allereerst een labyrint is geen doolhof. Wat is een labyrint? Een labyrint is een eeuwenoud symbool en wordt wereldwijd in verschillende vormen aangetroffen. In een labyrint leidt het pad je naar het centrum en vanuit het centrum naar buiten. In een labyrint zitten wendingen, wat maakt dat je soms dichtbij het centrum bent en dan weer heel ver verwijderd van het centrum. Zelf ben ik met hart en ziel verweven met het labyrint van Chartres. Het mooie van deze vorm vind ik de bloem in het centrum en verder bevindt zich in dit patroon een kruis met een cirkel in het midden. Het kruis verbind ik met de verschillende windrichtingen. Bekijk je het patroon nauwkeuriger dan is vanuit de ingang de steel van de bloem te zien met aan weerszijden een blad.

De aanleg en het onderhoud wil ik graag met een groep van circa 12 mensen ( tussen 18 en 45 jaar).Het labyrint wordt vorm gegeven met inheemse planten (in de volksmond ook wel onkruid genoemd).
Deelnemers worden ingewijd
1. in de wereld van het onkruid: wat is de naam van een plant, 1 jarig, 2 jarig of vaste plant. Hoe gedraagt de plant zich onder de grond en boven de grond. Wat vertelt deze plant ons over de bodem. Is de plant eetbaar. Heeft de plant helende eigenschappen, medicinaal.
2. En de energie van een labyrint. Hoe kun je dit vorm geven. Hoe werkt het labyrint.

Op maandagavond 20 september houdt Frederique een informatieavond over dit projekt in het Middenhuis aan de Fie Carelsenstraat 32. Aanvang 19.30 (inloop vanaf 19.15.). Het eindigt rond half 10. Het bezoeken van deze informatieavond biedt je de kans kennis met Frederique te maken, informatie over het projekt te verkrijgen en materiaal te bekijken en in te zien aangaande het labyrint (van Chartres). Voor aanmelding en of nadere informatie kun je mailen naar fredehagen1955@uwnet.nl. Je kunt ook een kijkje nemen op de website: www.mijnlevenscirkel.nl

Met een natuurlabyrintgroet van Frederique Hagedoorn

Categorieën: Nieuws