Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Expeditie Eetbare Stad

19 juni @ 14:00 - 16:00

Ben je geïnteresseerd in een eetbare stad? En wil je weten wat er allemaal mogelijk is om een eetbare stad te creëren? Ga dan op zaterdagmiddag 19 juni op expeditie en ontdek de verschillende soorten voedselhoekjes die bewoners met elkaar hebben gecreëerd.
Zutphen heeft een scala aan voedselhoekjes. Plekken waar je bessen kunt snoepen of noten kunt rapen en moestuinen waar bewoners eigen groenten verbouwen. Hoekjes die door bewoners zelf zijn gecreëerd en gezamenlijk worden beheerd. Vooral in de Zuidwijken en het Emerpark zijn mooie voorbeelden te vinden van verschillende soorten voedselhoekjes. Op 19 juni tussen 14.00 en 16.00 u kun je een route volgen om deze plekken te bezoeken. Bij een aantal tuinen word je ontvangen door de beheerders die toelichting kunnen geven. De route is ongeveer 5 km, dus goed per fiets of wandelend te volgen.
Expeditie Eetbare Stad start bij de Stadswerkplaats op terrein Helbergen, de Waarden 309. Vanaf 13.30 u is daar een stand van Stadsvoedsel Zutphen te vinden waar je de routebeschrijving kunt ophalen. Aanmelding via info@stadsvoedselzutphen.nl is gewenst maar niet noodzakelijk. Wie zich vóór 18-06 aanmeldt kan de routebeschrijving digitaal toegestuurd krijgen.
Stadsvoedsel Zutphen is een stichting die ernaar streeft gezond voedsel bereikbaar te maken voor alle Zutphense inwoners. Dit doen wij door goede initiatieven te faciliteren die hierbij passen. Zo ondersteunen wij scholen bij voedseleducatie en beheren tijdelijk buurttuin Helbergen. Zie ook www.stadsvoedselzutphen.nl
===
In het Emerpark hebben we deels meegedaan, deels zelf initiatief genomen om allerlei lekkers voor mens (en dier) aan te planten zoals rozebottels, hazelnoten, walnoten en kersenbomen. Je vindt ons aan de Weg naar Vierakker bij het voedselbosje in wording.

Gegevens

Datum:
19 juni
Tijd:
14:00 - 16:00